woensdag 15 januari 2020

Live Below The Line, dag 5

Nog twee dagen, ik ben al een beetje aan het aftellen hihi

Gistermiddag was ik bij schoondochter om te helpen. Ze had kaartjes voor het circus ! Gisteravond zat ik dus niet aan de pasta maar op de eerste rij . Het was erg leuk. Wilde dieren mogen vanzelfsprekend  niet meer , ze hadden loopeenden, honden, alpaca's, mini stiertjes, geiten, een groot paard en een kleine shetlander als dierenact . Daarnaast de clowns, vuurspuwers, buikdanseressen en nog veel meer. Echt een mini circus. We hebben genoten.

Vanmorgen hadden we het geijkte ontbijt. Voor grandpa twee boterhammen met jam, voor deze oma een kom havermout. We namen er beiden een mandarijntje bij én koffie natuurlijk.
We moesten allebei werken vanmorgen dus grandpa liet de hond uit, ik bakte een verdund eitje, de helft daarvan ging weer in de koelkast.
Grandpa had twee boterhammen met ei, één met smeerkaas en twee roggebroodjes met jam in zijn broodtrommel. Hij nam ook een appel, een sinaasappel en een mandarijn mee ( het fruit heeft ie niet opgegeten trouwens, drukdrukdruk)
Ik nam alleen een appel mee, ik was om 13.00 vrij en at thuis twee roggebroodjes , eentje met jam en eentje met smeerkaas.

Na het werk ging ik nog even naar de Jumbo. Het roggebrood was op en ik wilde nog bruine bonen kopen. Voor een volgende superzuinige week ...DROOGBONEN!! Zoveel voordeliger. Vorig jaar hebben we daar zo goed van gegeten..

sorry voor de donkere foto

Voor 1.11 kocht ik een pakje roggebrood en een potje bruine bonen.

Vanavond aten we chili non carne met bloemkoolrijst, erg lekker.

In de chili gingen de laatste 2 puntpaprika's, een groot gedeelte van de prei, het potje bruine bonen, peper, zout, knoflook, kerrie en hotsaus.

Voor de bloemkoolrijst raspte ik een romanesco bloemkooltje ( nog een halve over) deed een flinke hoeveel arachideolie in de wok , perste twee tenen knoflook en bakte die even in de olie, vervolgens ging de geraspte bloemkool in de wok, beetje zout, beetje peper en wat gemalen korianderzaad erdoor , even flink bakken , de andere helft van het gebakken ei van vanmorgen erdoor, en klaar!


Vanavond nog wat fruit.

dat was het weer voor vandaag.

liefs grandma.


2 opmerkingen:

  1. Ha ha, jij chili non Carne, wij chili sin Carne.
    Makkelijk en goedkoop he, droge bonen.
    Wij hebben veel verschillende soorten en veel soorten linzen. Je kan er zo veel mee. 😍

    BeantwoordenVerwijderen