donderdag 2 januari 2020

Happy New Year en we gaan van start met de magere maand met een missie !

Zo het nieuwe jaar is begonnen en daarmee onze budget maand. De hele maand januari leven we van een krap boodschappenbudget en wat we over houden geven we aan een goed doel. Normaal gesproken geven we rond 65 euro uit aan boodschappen, inclusief het voer voor de katten en de hond, deze maand geven we 1.50 per persoon per dag uit, voor ons tweetjes dus 21 euro per week. We maken gebruik van onze voorraad en er staat nog een en ander in de moestuin. Om  het onszelf moeilijk te maken zullen we ook een week Live Below The Line inplannen, in die week zullen we het zonder voorraad en moestuin moeten doen.
Op dit moment hebben we nog veel vers fruit en groente liggen van de feestdagen en daar zullen we ons tot maandag prima mee kunnen redden.

Grandpa ging op oudejaarsdag nog even langs de supermarkt en zag dat de kerststollen al afgeprijsd waren voor 0.25 cent per stuk, hij  nam er twee mee. Zo'n mooie aanbieding deel je met anderen, dus zoon van het dorp ging s'middags ook nog even, warempel nu kostten ze nog maar 0.19 cent per stuk, zoon nam nog eentje extra voor ons mee en zo hadden we 3 kerststollen voor maar 0,69 cent , kijk dat zijn de sobere maand aankopen :)

Voor vandaag staat er een restje boerenkool in de koelkast net genoeg voor grandpa, ik heb een vervelend virusje van het werk meegenomen, gisteren en vannacht heb ik veel overgegeven en had ik hoge koorts, het zakt nu weer af gelukkig maar ik heb nog niks geen zin aan eten.

Morgen zal ik eens kijken wat er allemaal nog in voorraad is en daar een weekmenu van samenstellen.

voor nu, liefs grandma

8 opmerkingen:

 1. Wij gaan ook mee doen. 1.75 pp. 49 euro voor 4 grote eters. .Dat wordt hier een echte uitdaging. Maar we gaan er voor. Wij beginnen 6 januari. Sterkte met je ziek zijn.. Ook het norovirus?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met jullie bugetmaand😊
   Ik denk idd dat het noro is, het protcol op t werk is weer start .

   Verwijderen
 2. ik ben weer benieuwd naar je creativiteit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral de week live below the line vind ik een hele uitdaging, erg leuk en goed om te doen

   Verwijderen
 3. Ook wij gaan mee doen met €20 per week voor alles. Komt vast goed,de spirit is er en dat is het halve werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede traditie om in januari zo weinig uit te geven en bovendien een goed doel te steunen. Dat vind ik een mooie start van een nieuw jaar.

  BeantwoordenVerwijderen