dinsdag 14 januari 2020

Live Below The Line, dag 4

Op de helft.

Vanmorgen was grandpa de deur al uit toen ik wakker werd. Hij had een half broodje uit de vriezer genomen zag ik, ook het gebakken eitje uit de koelkast was weg, mooi dan heeft ie dat ook tussen zijn brood gedaan.

Voor mezelf roosterde ik een kapje brood, bestreek dat met halvarine en een dun laagje jam. Ik nam er een sinaasappel en een kop koffie bij.
Om 11.00 uur at ik een appel met een eetlepel van de overgebleven satésaus.Eén  romanesco bloemkooltje moest echt op, er zaten al wat zwarte plekjes op, bah. Ik sneed het kooltje in stukjes, het beste deel deed ik in een bakje in de koelkast ( ongeveer een half kooltje). Van de rest kookte ik een bloemkoolsoepje. Stelt niets voor maar smaakt heerlijk zacht en romig.

bloemkool in stukjes.
2 aardappelen in stukjes.
1 bouillonblokje.
1 kuipje koffiemelk.Kook de bloemkool en aardappelen in wat water (zoveel dat de kool en aardappelen onder staan).  Staafmixer erdoor en tot slot roer je de koffiemelk erdoor. Is de soep te dik dan kun je nog wat water toevoegen.

Van een kapje brood maakte ik croutons, lekker met een beetje gemalen peper.
Vanavond zullen we het restje van de pasta van gisteren opeten. Misschien dat we de rest van de soep ook soldaat maken of die bewaren voor een andere dag deze week 😏

Wat hebben we nog over..


heel veel !

havermout
2 sinaasappels
8 appels
7 mandarijnen
1,5 romanesco bloemkool
2/3 prei
5 winterwortels
2 puntpaprika's
6 uien
6 kleine vegaballetjes
beetje pasta
koffie
3 eitjes
meer dan een half pak sojamelk
halve pot jam
pindakaas
1 vol kuipje smeerkaas en eentje met klein restje
5 plakje roggebrood
6 plakjes brood

In de vriezer twee pakketjes brood en 450 gram boerenkool.
In de kelder 2 kilo aardappelen.

t Komt helemaal goed deze week.

tot morgen maar weer.

2 opmerkingen: