Sorry mensen we hadden gisteren een dagje blogpauze maar vandaag zijn we er weer.
Gisteren moest ik werken van 8.00 tot 13.00, dit is een nieuwe dienst, ik werk voor het aantal uren liever een hele dag maar dit is zo relaxed, ik begin later en ga na de lunch weer naar huis, nice.
Gisterochtend at ik chia pudding als ontbijt, dit maak ik een dag van te voren klaar, zet het in de koelkast en de volgende ochtend hoef je het alleen maar op te eten.
beetje kokosmelk ( wat over was van de curry), beetje plantjesmelk samen ongeveer 150 ml,
3 eetlepels chiazaadjes
beetje honing of andere zoetstof
Goed roeren en wegzetten in de koelkast. De volgende dag wat vers fruit en noten erover. Ik deed er bevroren blauwe bessen over.
Alles was in huis. Zoveel makkelijker om met voorraad te leven :)
Tussen de middag, brood en crackers met een plakje kaas.
Tussendoor een paar dadels, een sinaasappel en nog meer crackers ditmaal met carobe pasta.
's Avonds aten we patatjes van zoete aardappel en de laatste gewone aardappels, blote-kindje-in-het-gras, wat niets anders is dan snijbonen ( uit de vriezer) en witte bonen ( uit de koelkast), plus een omelet gebakken met het restje andijvie en een uitje. Voor bij de patatjes, pesto-mayonaise ( 1 eetlepel mayo en 1 eetlepel goed door elkaar roeren )
Die blote kindjes moeten eigenlijk als stamppot gegeten worden, maar ja, zoveel aardappelen had ik niet meer.
Ik was ook vast besloten om een hartige taart van de over-de-datum eieren te maken maar ik kon ze beter los gebruiken voor de omelet, door de curry en gebakken voor tussen de boterhammen.
Vandaag begon de dag met koffie en een groene smoothie, in de smoothie ging een banaan, een sinaasappel, een handje fijngesneden boerenkool (uit de moestuin) en wat spirulinapoeder.
Tussen de middag een zuurdesembrood met jam en ik at zomaar twee losse plakken kaas gewoon omdat het kon.
Tussendoor een appeltje met pindakaasdip en de laatste twee dadels.
Vanavond eten we courgette - spaghetti met een beetje pesto en extra knoflook, broccoli ( uit de vriezer) en het restje kruimgehakt wat nog in de koelkast staat.
Afgelopen dinsdag en gisteren bracht onze houtman een paar vrachten hout voor de kachel. Er komen nog 2 a 3 vrachten ! Volgend weekend komen dochter en schoonzoon om te helpen met zagen en kloven.
Gisteren moest ik werken van 8.00 tot 13.00, dit is een nieuwe dienst, ik werk voor het aantal uren liever een hele dag maar dit is zo relaxed, ik begin later en ga na de lunch weer naar huis, nice.
Gisterochtend at ik chia pudding als ontbijt, dit maak ik een dag van te voren klaar, zet het in de koelkast en de volgende ochtend hoef je het alleen maar op te eten.
beetje kokosmelk ( wat over was van de curry), beetje plantjesmelk samen ongeveer 150 ml,
3 eetlepels chiazaadjes
beetje honing of andere zoetstof
Goed roeren en wegzetten in de koelkast. De volgende dag wat vers fruit en noten erover. Ik deed er bevroren blauwe bessen over.
pinterest plaatje |
Alles was in huis. Zoveel makkelijker om met voorraad te leven :)
Tussen de middag, brood en crackers met een plakje kaas.
Tussendoor een paar dadels, een sinaasappel en nog meer crackers ditmaal met carobe pasta.
's Avonds aten we patatjes van zoete aardappel en de laatste gewone aardappels, blote-kindje-in-het-gras, wat niets anders is dan snijbonen ( uit de vriezer) en witte bonen ( uit de koelkast), plus een omelet gebakken met het restje andijvie en een uitje. Voor bij de patatjes, pesto-mayonaise ( 1 eetlepel mayo en 1 eetlepel goed door elkaar roeren )
Die blote kindjes moeten eigenlijk als stamppot gegeten worden, maar ja, zoveel aardappelen had ik niet meer.
Ik was ook vast besloten om een hartige taart van de over-de-datum eieren te maken maar ik kon ze beter los gebruiken voor de omelet, door de curry en gebakken voor tussen de boterhammen.
Vandaag begon de dag met koffie en een groene smoothie, in de smoothie ging een banaan, een sinaasappel, een handje fijngesneden boerenkool (uit de moestuin) en wat spirulinapoeder.
Tussen de middag een zuurdesembrood met jam en ik at zomaar twee losse plakken kaas gewoon omdat het kon.
Tussendoor een appeltje met pindakaasdip en de laatste twee dadels.
Vanavond eten we courgette - spaghetti met een beetje pesto en extra knoflook, broccoli ( uit de vriezer) en het restje kruimgehakt wat nog in de koelkast staat.
Afgelopen dinsdag en gisteren bracht onze houtman een paar vrachten hout voor de kachel. Er komen nog 2 a 3 vrachten ! Volgend weekend komen dochter en schoonzoon om te helpen met zagen en kloven.
grandpa is alvast begonnen:)
En weet je wat ik zag !?
de eerste madeliefjes !! Hoe blij !
liefs grandma.
De madeliefjes staan hier de hele winter te bloeien!
BeantwoordenVerwijderenMeen je🤗wat fijn . Ik zag ze hier afgelopen weekend voor het eerst.
VerwijderenZiet er allemaal weer heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenDank je
VerwijderenIk houd ook erg van een goede voorraad in huis. Op het platteland moet dat ook bijna wel, maar ik vind het een rustgevend idee ook.
BeantwoordenVerwijderenPrecies! Mocht er wat gebeuren dan kunnen we zeker 1 a 2 maanden vooruit, in de wintermaanden hebben we dan wel weinig vers spul.
VerwijderenJammie lekkere gezonde dingetjes. En madeliefjes ����
BeantwoordenVerwijderenI love madeliefjes
Verwijderendat toetje ziet er heerlijk uit. een vriendin van me maakt het ook met kokosmelk en chiazaadjes. Hier houden ze niet zo van kokos, dat is zo jammer.
BeantwoordenVerwijderenHet kan ook met gewone melk of met yoghurt 😊
Verwijderen