maandag 13 januari 2020

Live Below The Line , dag 3

Vanmorgen moesten we beiden vroeg beginnen. We stonden om 5.30 op. Grandpa at weer 2 boterhammen met jam en ik een kom havermout. Na het ontbijt liet grandpa de hond uit en  maakte ik de lunchtrommels klaar.

In grandpa's trommeltje zaten twee boterhammen met gebakken ei, één boterham met smeerkaas, één boterham met pindakaas en een roggebroodje met jam. Het eitje klutste ik met een scheutje melk, op die manier hoef je maar één ei te gebruiken maar je hebt de hoeveelheid van twee eitjes. Ik deelde het gebakken ei in tweeën deed één stukje in een bakje in de koelkast voor morgen.
Hij nam ook een appel en een mandarijn mee.
In mijn broodtrommeltje zat een broodje smeerkaas met een roggebroodje. Ik heb niet zoveel trek op het werk, we hebben geen pauzes en eten gewoon met de bewoners. Meestal ben ik dan te druk bezig met brood smeren en eten geven.
Ik nam een appel, een mandarijn en een sinaasappel mee.
Vanavond aten we pasta. We maakten een goed gevulde saus van, een ui, een stuk prei, een puntpaprika, een hele winterwortel, een teen knoflook en de inhoud van het blikje tomatenstukjes. Ik gebruikte zout peper en wat Italiaanse kruiden om de saus op smaak te brengen. Op het eind een klein beetje melk erdoor dan wordt de saus wat romiger. Door de gare pasta deed ik een geperst teentje knoflook en een eetlepel halvarine.
Ik sneed 3 vega balletjes in kleine stukjes en braadde die aan in wat olie en deed die over de pasta,


We hadden elk een bord vol en hielden nog wat over, dat staat in een bakje in de koelkast.

In de koelkast stond nog een kopje met flensjesdeeg van gistermorgen, net genoeg om twee flensje te bakken en deze namen we later op de avond met een dun laagje jam.

Zo dag 3 zit erop.

tot morgen,liefs grandma.

ps op het werk waren de eieren over de datum, die mocht ik mee naar huis. Zaterdag ga ik die gebruiken voor een hartige taart miamie !

8 opmerkingen:

 1. Genieten, om te lezen hoe jullie dat doen. Wat word je creatief he. Ik heb er ook veel lol in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja erg leuk om te doen, ik lig 's nachts, als ik niet kan slapen, receptjes te bedenken met ingrediënten die ik nog heb :)

   Verwijderen
 2. Goed bezig hoor, maar ik heb wel een vraag. Kijk je alleen naar de ingredienten die je gebruikt? Het valt me namelijk op dat je nogal veel bakt, zoals vanavond de 2 flensjes. Voor mijn gevoel ben je zo best meer kwijt aan gas/electra dan normaal gesproken, of lijkt dat maar zo? Geen kritiek hoor, gewoon een oprechte vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt reuze mee Anja. Het koken van bv pasta, kan op de houtkachel, een vegaballetje is al gaar en hoe ik maar heel even aan te braden om ze warm en ietwat bruin te bakken en een flensje is erg dun en ook zo klaar. De oven gebruik ik dan wel maar ik probeer dingen samen te bakken zoals de aardappeltjes, de zgn satéstokjes en de chips.

   Verwijderen
 3. Dat ziet er heerlijk uit, fijn om mee te mogen lezen hoe jullie het doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie staan vroeg op zeg! Ik vind het knap. Het eten ziet er goed en gezond uit!

  BeantwoordenVerwijderen