Met de Live Below The Line week proberen we een week lang te leven van € 1,50 per persoon, per persoon, voor ons beiden dus 3 euro, maakt 21 euro voor een hele week aan boodschappen. Geen voorraad, geen moestuin! Ik gebruik wel gewoon kruiden en wat sausjes, ook boter om in te bakken verreken ik niet dat is dan de compensatie voor de inflatie :) Koffie kregen aan het begin van de maand van onze jongste dochter, kijk dat is dan weer mooi meegenomen.
Live below the line is ooit in het leven geroepen als de hunger challenge, om je in te leven in de situatie waarin vele mensen leven. Voor ons zelf is het ook goed om te beseffen hoe goed we het hebben, ja ondanks het feit dat alles duurder is geworden hebben we het immers best goed. Ons doel is dan ook om zo weinig geld uit te geven deze maand, het geld dat we overhouden gaat naar een goed doel. Hier kun je nog een en ander lezen over de challenge.
Vandaag was dan een echte prepdag. Ik sneed de prei, de paprika's en de lente uitjes in kleine stukje, haalde de gisteren al gekookte, bruine bonen uit de koelkast en toen kon het prep-gebeuren beginnen. Allereerst maakte ik van een deel van de groente een pastasaus. Daarvoor gebruikte ik ook het blikje tomatenstukjes, daarvan hield ik drie eetlepels apart. Ik kruidde het geheel met peper, zout, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
Toen de saus stond te pruttelen maakte ik van een deel van de bruine bonen een chili. Hops, paprika, prei en een lente uitje aanbraden en dan bruine bonen en de drie eetlepels tomaten blokjes toevoegen. Als kruiden gebruikte ik, zout, peper, knoflookpoeder, chilivlokken, chilipoeder, paprikapoeder. Het rook heerlijk in de keuken!
Ik had nog veel bruine bonen over die waren voor bruine bonensoep en bonenburgers. De soep was snel gemaakt, met wat prei, lente ui, een bouillonblokje, water en twee aardappels ( in blokjes) had ik al snel een lekkere pan soep.
Voor de bonen burgers gebruikte ik de laatste bruine bonen, deed deze in een klein foodblendertje, samen met een ei, gemalen havermout, klein stukje lente ui en gehaktkruiden. Ik bakte ze in wat boter in de koekenpan. In totaal had ik zes burgertjes, waarvan we er al eentje hebben opgegeten.
De pastasaus, de burgertjes en de bruine bonensoep deed ik in bakjes in de vriezer. De chili staat in de koelkast voor morgen.
Wat aten we vandaag?
Ontbijt
boterham met appelstroop
Griekse yoghurt (elk 2 eetlepels) met geroosterde havermout en wat stukjes mango
Lunch
volkoren bol met gebakken ei en grandpa nam nog een extra boterham.
had de bol al bijna op, snel een foto :) |
Diner
rijst met roerbak boontjes, stukjes paprika en lente ui. Erbij, stukjes gebakken ei en pindasaus.
Pindasaus gemaakt van 2 eetlepels pindakaas, beetje water en rode chilisaus.
Tussendoor
Schaaltje fruit met elk een halve sinaasappel en elk een halve banaan.
en van een lieve collega kreeg ik een stuk appelcake ( zij doet ook een sobere maand :) ) die hebben grandpa en ik vanavond lekker opgegeten.
Dat was het voor vandaag , liefs grandma.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten