We zijn al over de helft van deze extreem zuinige week. Wat hebben we nog voor de aankomende drie dagen
- smeerkaas
- klein beetje kruiden roomkaas
- half emmertje Griekse yoghurt
- 1 appel
- 4 stoofpeertjes
- 2 sinaasappels
- 2 bananen
- 200 gram havermout ( zoiets )
- wat rijst
- aardappelen
- restje groente, wat groen van een prei, klein stukje paprika, lente uitje
- 6 eitjes
- een bakje bruine bonensoep in de vriezer.
- 4 volkoren bolletjes.
- 5 bruine bonen burgers in de vriezer.
smeerboter, pindakaas, appelstroop, mango/banaanjam èn de inhoud van onze voor-niks-en-nop-pot
zelfs nog honing :) |
We gaan voor een extra brood, 25 cent bij Lidl. Ik haal deze uit de vriezer, de Lidl heeft elke dag wel 25 cent brood dus daar ga ik nu ook maar van uit. We hebben nog veel brood in de vriezer van het TGTG pakket van Dirk dan kan iemand anders het Lidl brood meenemen :)
Vanmiddag stond ik om 13.00 uur op, dronk koffie met grandpa en daarna gingen we samen naar de bibliotheek, ik nam een zeer interessant boek mee, daarover morgen meer. We dronken nog even koffie bij onze schoondochter waarna ik lopend naar huis ging en grandpa gewoon met de auto, ik moest mijn stappen nog maken , jawel!
Thuisgekomen maakte ik zoete wafeltjes van havermout en banaan.
Recept:
140 gram havermout
180 ml melk ( ik gebruikte 3 kuipjes koffiemelk en water)
1 banaan
beetje zout
1,5 thl bakpoeder
Alles in een kom en goed mengen/mixen, even laten rusten,
Ik bakte een 15-tal wafeltjes in mijn wafelijzer. Natuurlijk kun je van dit deeg ook gewoon pannenkoekjes bakken in een pan.
lekker met wat boter en mango/bananenjam |
Die wafeltjes kun je zo fancy eten als je wilt. Met Griekse yoghurt en blauwe bessen, wat noten en honing, aardbeien enz
Ontbijt
grandpa nam brood met jam en appelstroop
Lunch
grandpa nam brood met pindakaas en een half gebakken ei (wat over was van de nachtdienstlunch )
Tussendoor
boterham met kruidenroomkaas, wafeltjes met jam, elk een halve sinaasappel en een elk een halve banaan.
Diner
Macaroni met rode saus. Ik kookte de laatste macaroni, haalde het bakje pastasaus uit de vriezer. Toen de pasta klaar was deed ik er een flinke eetlepel kruiden roomkaas door. Door de opgewarmde saus deed ik een anderhalve eetlepel Griekse yoghurt. We hebben er heerlijk van gegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten