maandag 23 januari 2023

en door!

Het weekend was goed gevuld. Jongste dochter en kleine Mingus kwamen logeren. We troffen elkaar zaterdagochtend op de parkeerplaats van de dierentuin.We hebben zelf een opa en oma abonnement, super handig, bij zo'n abonnement zitten 2 kleinkinderen kaarten. We hebben er al veel plezier van gehad. Een bezoek aan Wildlands is altijd een feest.

Zondag was kleindochter uit Zuthen jarig, dus zondagmiddag zwaaiden we jongste dochter en Mingus uit en togen naar Zutphen . Nora werd warempel al 7 ! Het was weer gezellig.

Ik probeer zoveel mogelijk weer uit de voorraad te eten. Bij Dirk en Boni hebben/hadden ze mooie aanbiedingen dus het resterende budget gaat eigenlijk op aan nieuwe voorraad :)

Bij Dirk hebben ze t/m morgen alle vivera vleesvervangers voor maar 1 euro en onze favoriete smeerboter voor maar 89 cent, bij de Boni is de Alpro t/m woensdag in de aanbieding 1+1 gratis. We hebben lekker ingeslagen, zeg maar.  Tja, zuinige maand maar zoiets kan ik niet laten gaan. 


we hebben ook vega rookworsten bij de Hema gekocht, eens zien hoe die smaken.
 





Bij 1 Boni bon kan er 59 cent niet meegerekent worden dat was nl het halve brood wat we vorige week kochten. 

Totaal uitgegeven voor de aankomende dagen € 37,58, we hadden nog € 52,86 dus nog € 15,87 voor fruit ofzo.


Weekmenu

zaterdag

rijst, boontjes, balletjes in pindasaus

zondag

verjaardag kleindochter

maandag

aardappelen, tuinbonen met mosterdsaus, kaassnitzel

dinsdag

aardappel / aardpeer gratin, peultjes en worteltjes

woensdag

stamppot snijbonen met worst

donderdag

pasta


Vandaag hadden we fruit als ontbijt, voor de lunch maakte ik een soepje van tomatensoep (weck) , een klein potje witte bonen en wat fijngesneden doorgroeiprei uit de vensterbank. We aten er een afbakbroodje met gebakken ei en mayonaise bij.


doorgroeiprei van een stukje prei uit de eerste week


Vanavond tuinbonen met mosterdsaus. Voor de mosterdsaus gebruik ik kookroom ( voorraad ) en mosterd, beetje van beiden in een pannetje verhitten, lekker hoor. De rest van de kookroom gebruik ik morgen voor de gratin.


Tot morgen, liefs grandma.


1 opmerking:

  1. Doorgroeiprei....leuk is dat. Dat ga ik ook maar eens proberen.Ben benieuwd, Wij eten al wel heel lang hergebruik lente ui en selderijknolkapjesgroen.

    BeantwoordenVerwijderen