zondag 1 januari 2023

Januari budgetmaand !! We zijn begonnen !!

Gisterochtend kwam ik uit de nachtdienst, sliep een paar uurtjes en daarna togen we naar jongste dochter. We aten daar gezellig een hapje mee en vertrokken om 20.00 uur naar Stadskanaal om oud en nieuw te vieren bij grandpa's jongste broer. Het was weer mooi, lekker eten en drinken, vuurwerk kijken en laat naar bed.

Vanmiddag rond de middag waren we weer thuis. 

Zo, de sobere maand met een missie is weer een feit hoor. Mocht je nog niet zolang meelezen...elk jaar houden we in januari een budget maand. We proberen die maand van € 1,50 per persoon per dag rond te komen. Voor grandpa en mij komt dat neer op € 3,00 per dag en dus € 93 voor de hele maand. 
Naast dit zeer karige budget maken we drie weken gebruik van onze voorraden en moestuin en één week leven we van € 21 euro zònder gebruik van vooraad en moestuin, die ene week is echt een uitdaging, misschien dat we die week het budget met 4 euro verhogen want alles is echt behoorlijk duurder geworden. 

Normaal gesproken geven we per maand tussen de 300 tot 350 euro uit aan boodschappen, inclusief voer voor de dieren. Het geld dat we deze maand besparen geven we aan een goed doel of rechtstreeks aan mensen die het wel kunnen gebruiken.

De eerste week is het makkelijkst, er zijn nog wat lekkere dingen over van de feestdagen, er is nog voldoende fruit oa twee kisten appels van eigen erf, er liggen nog avocado's ( van die harde groene die niet rijp willen worden ) er zijn uien , aardappelen, pompoenen, knoflook, paprika's en gember. Op de moestuin staat boerenkool, prei, palmkool, aardpeer en wat kruiden. We hebben nog roomboter, halvarine, eieren, kaas en dip/smeerseltjes. De vriezer zit vol, er staan potten met groenten en jam, honing enz op de planken. Er is broodmeel, pasta en rijst kortom het komt allemaal goed.


Weekmenu, week 1

Zondag

soep  met een broodje ( we zitten vol van al het eten van afgelopen dagen )

Maandag

stamppot boerenkool met knakworstjes ( alles uit de voorraad en moestuin)

Dinsdag

pasta met rode saus ( alles uit voorraad en moestuin)

Woensdag

aardappelen, bietjes en een vleesvervangend burgertje ( alles uit de voorraad)

Donderdag 

rijst met bonen en knakworstjes ( alles uit de voorraad ) 

Vrijdag 

preischotel gemaakt van nep shoarmavlees, aardappelen, en prei uit moestuin ( jawel uit de vooraad en moestuin) 


Tot nu toe nog € 93,00 in de pocket.


freepikplaatje


liefs grandma.












7 opmerkingen:

  1. Interessant onderwerp wat ik altijd graag lees. Heb je ook genoeg in huis voor de andere maaltijden en tussendoortjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf zou ik dat best willen doen maar part er zou jullie menu totaal niet waarderen, Hij houdt al nit van pasta. Vandaag was dochter en schoonzoon er en had ik als lunch ossebuco gemaakt, was heerlijk van maar hij vindt dat gewoon niet lekker. En rijst en bonen ook niet. Hij is AGV en stamppot liefhebber, nu is dat ook wel betaalbaar te maken maar wel met een stukje vlees of balletje gehakt erbij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook dan is er wel een en ander mogelijk denk, vlees is wel duur hè

      Verwijderen
  3. Wij doen ook weer mee. Alleen als jongste zoon jarig is gaat het niet lukken volgend weekend. Hier lagen nog stoofperen, lekker gestoofd voor een paar dagen. Stoofvlees gemaakt voor de vleeseters voor een paar dagen. Steeds een klein stukje eten met veel lekkere jus. Zuurkool met aardappelpuree en vega speckjes. vanillevla gemaakt van een rest slagroom, melk een eitje en maïzena en vanillesuiker. Om je vingers bij op te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je weer mee doet! Ik geniet van je recepten .

      Verwijderen
  4. Ik vind het een hele leuke uitdaging en leef met je mee! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen