woensdag 18 januari 2023

Live Below The Line dag 5 en zwerfgeld

Dag 5 is alweer voorbij, het gaat altijd sneller dan ik denk :) 

Bij zwerfgeld kun je denken aan geld dat overal rondzwerft, een eurootje in de auto of in je jaszak die je gebruikt hebt voor een winkelwagentje, kleingeld dat los in je tas slingert of wat centenspul dat in de rommella beland is. Allemaal meevallertjes in de zuinige maand, deze week moeten we het hebben van statiegeld flesjes, zwerfvuilgeld.

Als grandpa en ik een wandeling maken nemen we zwerfvuil mee. Grandpa heeft meestal een plastic tasje in zijn zak om de buit in mee te nemen. We hopen op plastic flesjes waar statiegeld op zit. Van de week vond grandpa op het industrieterrein 2 flessen, een grote en een kleine, goed voor 40 cent, nu kun je denken dat is erg weinig maar genoeg om een extra half brood te kopen,  € 0,59 bij Boni. Het brood was namelijk gans en al op. 

We hadden nog € 0,37 over van het budget plus de € 0,40 cent van de flessen maak € 0,77 cent, we hebben zelfs nog een paar cent over, 18 cent welteverstaan. 




Grandpa neemt ook blikjes mee, hij heeft zijn eigen milieustraatje in de garage :) Ik hoop dat het statiegeld op blikjes snel op gang komt. In de berm liggen vaak blikjes die slachtoffer zijn geworden van de gemeentelijke grasmaaiers, messcherpe metalen stukjes waar je je lelijk aan kunt bezeren.


Ontbijt van vandaag,

2 geroosterde boterhammen met jam voor grandpa
een kom havermout voor mij
we namen er elk een halve appel bij
( haast een gedichtje )



Voor de lunch namen we elk een pindakaas/banaantosti, gewoon elk 2 boterhammen met pindakaas en plakjes banaan. Even in het tosti ijzer, lekker.




Vanavond aten we gekookte aardappelen, witlof salade ( met ei ) en een bruine bonenburger. Klontje halvarine op aardappelen




Een bruine bonenburger is zo gemaakt

neem gaargekookte bonen, doe er wat meel ( gemalen havermout ) en kruiden door. Goed kneden en dan vorm je er burgertjes van. Even bakken in de koekepan.
Nog lekkerder met een uitje, wat geraspte kaas en een ei bijvoorbeeld.

Gisteravond hebben we gezondigd en gesmokkeld. We wilden even iets anders, dus aten we de peren met honing èn walnoten, tja die walnoten waren extra, en maakten het net even extra lekker.




Grandpa neemt deze dagen vaak een extra boterham tussendoor, hij heeft echt trek!


Tot morgen, liefs grandma




Geen opmerkingen:

Een reactie posten