donderdag 5 januari 2023

schoonouders

Met mijn schoonouders gaat het niet zo goed. De oudjes worden aankomend weekend respectievelijk 92 en 93 jaar, een hele leeftijd. Schoonpa is zeer in de war en mijn schoonmoeder heeft alvleesklierkanker en heeft daar, tot voor kort weinig last van. Ze wonen zelfstandig met hulp van thuiszorg vanuit een naastgelegen zorgcentrum. Om de beurt gaan grandpa en broers en ( wij schoon) zussen een middagje naar ze toe om te helpen en/of op schoonvader te letten als schoonmoeder een dutje wil doen of even naar de bieb wil bijvoorbeeld. De afgelopen weken klaagde schoonmoeder over pijn in haar schouders. De arts adviseerde haar  oxycodon te gebruiken, ze heeft dat al vaker gehad en dat hielp toendertijd goed en ze ervaarde nauwlijks bijwerkingen. Deze keer was ze na drie doses, helemaal in de war en suf, we maakten ons erge zorgen. Ze liet de oxycodon staan en werd weer wat beter, gelukkig. Toch merken we aan haar dat ze niet meer fit is, ze is erg moe ( ook van schoonvader) en heeft weinig eetlust. Als familie houden we hen goed in de gaten wat inhoudt dat we vaker naar ze toegaan, voor ze koken en op ander gebied wat hulp bieden. Ze wilden nooit in een bejaardenhuis, zijn nogal "zinnig" zoals we dat hier noemen :) :) gelukkig wordt de hulp vanuit het zorgcentrum opgeschaald en tot die tijd zijn we er maar druk mee. We doen het graag hoor maar het is wel druk.

Het weekmenu heb ik wat veranderd. Gisteren aten we bij schoonouders, dus vandaag eten we de rijst, boontjes en een vleesvervanger, de bietjes eten we later wel eens. 
De koelkast is haast leeg, op wat kaas, een komkommer, boter en halvarine, sausjes ed  na. Deze week kochten we 2 kilo sinaasappels voor €1,79 bij Aldi. Morgen gaan we boodschappen halen voor volgende week. 

De avocado's waren natuurlijk tegelijk rijp we aten ze bij het avondeten, door een smoothie en op brood met een gekookt eitje, dat laatste vind ik zo lekker!

Avocado prakken met een vork, beetje zout , peper, knofloofpoeder en citroensap erdoor, op een zelfgebakken broodje smeren, gekookt eitje erop, miamie.
 



Over eitjes gesproken, vanmorgen vonden we één eitje in het kippenhok, het allereerste eitje van de nieuwe kippen, daar ben ik dan weer zo blij mee, dat er maar vele eitjes mogen volgen !

liefs grandma.



2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt inderdaad zorgelijk met je schoonouders. Fijn dat het zorgcentrum de hulp dan ook opschaalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterkte. En ja, avocado met ei op brood is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen