maandag 16 januari 2023

Live below the line, dag 3

Vanmorgen was ik om 07.30 thuis. Ik zette koffie en roosterde 2 boterhammen in de broodrooster en besmeerde ze met halvarine en jam. Zo hadden we een lekker ontbijtje op bed. 



Grandpa vertrok rond 09.00 naar zijn ouders om te helpen en kwam pas tegen het avondeten thuis.Ik deed een poging om nog een paar uurtjes te slapen, dat lukte niet zo best want tegenover ons huis waren ze bomen aan het snoeien en de versnipperaar maakte me toch een kabaal. 

Om 12.30 at ik de rest van het verdunde eitje dat ik gisteravond bakte. Mijn lijf is na een blokje nachtdienst een beetje van slag dus ik had niet zoveel trek. Rond de klok van twee uur at ik een appel met pindakaas, lekker snackje.


drolletje pindakaas :) :)

De voorgeweekte bruine bonen kookte ik op de houtkachel gaar. Een deel van de bonen ging in een bakje in de koelkast en van de rest maakte ik chili sin carne. Ik gebruikte daarvoor het restje pastasaus van gisteren en de gepelde tomaat die ik gisteren achterhield. Wat chilisaus en een half bouillonblokje bracht alles smaakjes bij elkaar. In de koelkast stond nog een bakje met rijst van zaterdag. Hops weer een voedzame maaltijd voor weinig geld.


check de kattenstaart die net boven de tafel uisteekt 😄

Vanavond eten we nog een appel of een boterham, er is nog genoeg van alles


Tot morgen, liefs grandma.



1 opmerking:

  1. Inspirerend hoor, om te lezen hoe je met zo weinig middelen toch een goede maaltijd op tafel krijgt. Ik weet niet of ik dat zou kunnen, maar probeer wel ieder jaar in januari zoveel mogelijk van onze voorraad op te eten. En ook al die potjes te gebruiken die altijd maar achter in de kast blijven staan. Dan heb je weer ruimte voor de nieuwe oogst. Succes met de rest van de maand.

    BeantwoordenVerwijderen