zondag 17 januari 2021

winterwonderland en de nieuwe kipjes

Gisteravond begon het hier te sneeuwen en vanmorgen sneeuwde het nog. Wat ziet de wereld er toch prachtig en maagdelijk uit met een witte donsdeken.








Grandpa en ik wandelden vanmorgen een heel eind met de hond, we kwamen allemaal blijde mensen tegen, kinderen op sleetjes en er stonden her en der sneeuwpoppen, ach de sneeuw zo heerlijk .

De kipjes. Begin januari belde mijn bijen-vriendin of ik nog kippen wilde, de kippen van haar zoon moesten weg. Jazeker wilde ik wel kippen! Ik kon er een nachthokje bij krijgen. Zo togen we vorige week op weg met de aanhangwagen. De grote bruine legkippen waren al weg, alleen de kuifhoentjes waren nog over. Een kuifhoentje ziet er bijzonder uit, ze hebben als het ware een pruikje op, ze leggen niet echt bijster veel  maar het is een vriendelijk en aanhankelijk ras. We laadden het nachthok op de aanhanger, deden de kipjes in een doos en zo op huus an. Zoon van het dorp en de kleinkindjes hielpen mee afladen.  Na het helse avontuur, vorig jaar, in het kippenparadijs achter in ons bosje, wilde ik de kippen dichterbij huis. Ze hadden niet genoeg aan een nachthok dus bestelde ik een goedkoop hokje met een rennetje. Wel een beetje klein maar als we thuis zijn lopen de kippen gewoon los, de poten strekken en op pierenjacht gaan is dus geen probleem.

de wichter


Op een of andere manier doen ze me een beetje denken aan Audrey Hepburn in Breakfast at Tifanny's






Ik ben blij dat we weer kippen hebben. Afgelopen jaar heb ik  hun geklets en gezellige aanwezigheid echt gemist in onze tuin. Ik wil nog graag twee barneveldertjes erbij, die leggen het hele jaar door.


zoiets :)




liefs grandma.

3 opmerkingen: