zondag 31 januari 2021

Terugblik januari, een sobere maand met een missie.

Dit jaar waren we super zuinig in januari. Ik heb alles wel drie keer opnieuw berekend, maar ik kom echt uit op een totaal bedrag van € 81,56 !!! Ik zal het vanavond nog eens berekenen want het lijkt me zo weinig 😂

Grandpa deed vrijdag boodschappen terwijl ik in Zutphen was, hij heeft het bonnetje niet meegenomen, maar hij wist zeker dat het € 9,99 was. Bij dit bedrag zat het restant van de live below the line week , € 1,42  en het bedrag dat we nog overhielden van de eerste weken.  We geven gemiddeld 300 euro uit aan boodschappen, dit lijkt veel voor ons tweeën maar ik koop het liefst biologisch en dit bedrag is inclusief het voer voor de beesten. 


We hielden maar liefst € 218,44 !! over voor een goed doel. Dit jaar ging er een deel naar de voedselbank, naar iemand die het goed kon gebruiken en naar een doel waar grandpa nog over na denkt :)


Het was  weer fantastisch om te doen. Bedankt voor het meelezen en bedankt voor jullie reacties. 


Het is zo goed om stil te staan bij onze rijkdom om zo maar eens te zeggen. De vrijheid om te kopen wat we willen en niet elk dubbeltje om te moeten draaien. Ik snak naar verse broccoli en rauwkost.


We aten de afgelopen dagen uit de voorraad, er werd een brood gebakken en gisteravond aten we, bij de frietjes en snackjes uit de vriezer , een salade van het struikje witlof uit de LBL-week. 

Verder hebben we nog havermout, aardappelen en een groene paprika over. 

Wat ook elk jaar weer een mooie bijkomstigheid is dat we aan het eind van een sobere maand iets zijn afgevallen, dit jaar zelfs elk 4 kilo !  Onze bloeddruk is naar beneden gegaan en we voelen ons beter aiaiaia, dat zegt natuurlijk wel iets....dus grandpa en ik hebben besloten ook de maand februari heel basic te blijven eten, geen extraatjes, behalve als er visite komt. We moeten eigenlijk allebei nog 6 kilo afvallen. 


Vanmorgen brachten we kleine Nora naar Zwolle daar pikte dochter uit Zutphen haar op. Het is nu bijzonder stil in huis, zo zonder haar gekwebbel. Straks hebben we filmmiddag bij kleinzoon op het dorp, gezellig. Morgen moet ik grote schoonmaak houden, het is een rommeltje hier in huis :)


liefs grandma.



 

6 opmerkingen:

  1. Dat extraatjes zoveel kilo's opleveren. Misschien moet ik er ook meer op gaan letten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het heeft vooral met de hoeveelheid van doen. Grandpa en ik eten bv niet gewoon een schaaltje chips, neee die hele zak gaat leeg op een avond, zo ook chocola drop ooh en kaas die laatste is absoluut mijn lieflijke zonde ��

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn terugblik op jouw januari-maand:
    -Leuk om te zien hoe je minimaal uitgeeft en rondkwam
    -Al die lekkere hapjes
    -je gezelligheid

    Dankjewel en hartelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is een lieve en leuke reactie, dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat heb je veel overgehouden voor het goede doel zeg. Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super goed gedaan zeg! Heel inspirerend ook die LBL weken!

    BeantwoordenVerwijderen