vrijdag 1 januari 2021

Living on a budget, onze sobere maand met een missie is weer begonnen !

... maar eerst een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar !


Grandpa en ik vierden oud en nieuw met z'n tweeën, zoon en kleinzoon van het dorp kwamen om 22.30 om samen vuurwerk af te steken , zo gezellig was dat, alle knalerwten en fonteinen zijn met blijdschap gans en al op-geknald. :) Ze vertrokken om 23.30 om thuis het twaalfuurmoment te vieren.


Onze buren hadden kerstkaartjes met sterretjes uitgedeeld in de buurt, om twaalf uur kwam bijna iedereen naar buiten , zwaaiend met de sterretjes en Gelukkig Nieuwjaar roepend, dat was zo'n bijzonder momentje. 




Jongste dochter met man en kleine Mingus wilden ook komen maar een collega van me had behoorlijke corona klachten en was getest en tot de uitslag bekend zou zijn bleef het jonge stel thuis. De uitslag kwam pas vanmorgen , positief :(  

Morgen mag  ik zelf voor een test aangezien ik maandagnacht met desbetreffende collega heb gewerkt. Grandpa en ik zitten dus dit weekend thuis tot de uitslag van de test bekend is. 


We hebben zo mooi de tijd om een weekmenu in elkaar te flansen. Want onze sobere maand is weer begonnen !

Mocht je nog niet zolang meelezen, elk jaar gaan we de challenge aan om een maand lang te leven van € 1,50 per dag per persoon, voor ons beiden komt dat op  € 21,00  euro per week. We mogen gebruik maken van onze voorraad en de moestuin. Normaal gesproken geven we zo'n 70 euro uit aan boodschappen, het geld dat we met de sobere maand besparen gaat naar een goed doel. Om het een beetje lastiger te maken doen we ook dit jaar een live-below-the-line week, in die speciale week mogen we geen gebruik maken van de voorraad of de moestuin, super sober zeg maar.


Vandaag aten we de restjes van voorgaande dagen, morgen beginnen we dan echt. 




We gaan er weer voor!


liefs grandma



4 opmerkingen:

  1. Hoe doe je maandboodschappen schreef eenvoudig leven een blog. Meerder blogs, maar deze blog geeft inzicht.

    https://eenvoudigleven.blogspot.com/2012/11/maandboodschappen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zwaaien met sterretjes naar elkaar ga ik onthouden voor mogelijk volgende vuurwerk/ontmoeten verboden. Ik ben benieuwd,wat jullie gaan eten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk die sterretjes. Wij gaan ook de sobere maand weer in. Maar beginnen de week later door de verjaardag van jongste.
    De beste wensen voor jullie, warme groet, Marie

    BeantwoordenVerwijderen