zondag 16 januari 2022

Brand tijdens de nachtdienst!

Vannacht werden we om even voor drie opgeschrikt door een brandalarm in een van de woonhuisjes. De meldkamer belde vrijwel op hetzelfde moment. Toen we op de plek van het onheil aankwamen zagen we door de glazen deur de vlammen dansen op de muur. Wat een schrik. We konden de brand enigzinss blussen en de brandweer, politie en amulance waren zeer snel ter plaatse,  de meeste bewoners moesten ivm met de sterke rookontwikkeling naar buiten. Gelukkig viel alles nog mee en konden alle clienten uiteindelijk weer naar hun eigen kamer. 

Toen ik thuis kwam heb ik mee eerst eens een glas wijn ingeschonken en alles van me afgepraat met grandpa. 

Werkelijk dit was de nachtmerrie van een nachtdienst....ben er nog steeds wat ontdaan van...verdorie zeg. 


Als avondeten maakte ik, van de restjes curry en pasta saus van de vorige dagen, wat extra linzen een stevige soep, we aten er een smeerkaas-tosti bij. Ketcup uit de voor de niks en nop pot


beetje fijn gesneden prei op de soep voor t mooi  



liefs grandma


8 opmerkingen:

  1. Wat vreselijk!! Gelukkig viel het mee, maar dat is ook mijn grootste nachtmerrie als ik werk in de nacht dat dit zou kunnen gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geluk,dat er geen gewonden waren.Heb je kunnen slapen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan me voorstellen dat dat behoorlijk indruk maakt. Heb je het inmiddels een beetje los kunnen laten?

    Een ongerelateerde vraag: je noemt de bewoners 'cliënten'. Kun jij me uitleggen waarom dat cliënten is geworden ipv patiënten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Interessante vraag Schrijver. Patiënten klinkt alsof ze ziek zijn en dat er genezing is mogelijk is, helaas is dat niet het geval bij mensen met een verstandelijke beperking, cliënten suggereerd dat ze klanten zijn wat min of meer wel het geval is, helaas worden de menskes meer als product gezien...ooit zei een unithoofd dat de productie van de dagbestedingsgroep waar ik werkte, omhoog moest. Toen ik zei dat we geen producten maken zei hij ; "ik bedoel er moeten meer clienten komen" we zijn toen als paersoneel aardig uit onze slof geschoten. We werken verdorie met mensen niet met een zak aardappelen...tja al met al denk ik dat de benaming "bewoners", de cliënten het beste tot hun recht doen komen :)

      Verwijderen
  4. O wat erg. Om dan te weten wat je moet doen. En te handelen.
    Zal wel even duren voordat de schrik weg is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje wat een schrik inderdaad! Maar knap dat jullie zo snel handelden, en fijn dat de hulptroepen ook snel kwamen.

    BeantwoordenVerwijderen