donderdag 4 januari 2024

Bezoek en logeerpartijtje on a budget

Als  je op een budget leeft moet je eigenlijk van tevoren al rekening houden eventuele visite, zo heb ik meestal wel cake in de vriezer en ontbijtkoek in de voorraadkast. Een doosje diepvriesbladerdeeg is ook zo handig want in een handomdraai bak je een appelflapje voor bij de koffie. 

Vandaag gingen we met de kleinkindere van het dorp op pad. Nu hebben we wel brood in de vriezer maar de kindjes eten liever gewoon brood, oftewel zonder zaden en pitten....." oma liever niet dat bijzondere brood ".  Vanmorgen haalde ik dus de eerste boodschappen van deze maand. Ik kocht een gewóón, jawel, een gewoon bruin brood en in totaal 12 kadetjes. Ik gooide nog een zak eigenmerk wokkels in de kar plus twee pakjes vegaburgers en een stronk selderij ( die laatste voor mezelf ).



Tussen de middag aten we kadetjes met gebakken ei, wat overbleef ging mee naar het zwembad. In de zwemtas zat verder, een pak appelsap uit de kelder, de wokkels en een zak snoep die de kindjes zelf hadden meegenomen. Vanavond aten we groene boontjes ( weck ), tuinbonen ( voorraad)  met de vega burgertjes en gebakken aardappelen. Als toetjes aten we, gewoon omdat het kon, chocola met daim, die lekkere van Milka ( was nog over van het zwembadbezoek)

Morgen gaan we met dochter en kinderen uit Ermelo en zoon en schoondochter met de kinderen naar Wild Nights in Wildland. We hebben zelf een opa en oma abonnement dat scheelt. We eten van tevoren hier thuis, ik heb nog pizza en bitterballen in de vriezer, misschien halen we nog wat patat voor erbij, de prijs voor patat delen we dan door drie, tja we zitten wel in de sobere maand hè! 

Dochter en kleinkinderen uit Ermelo blijven een nachtje logeren. Er is nog wel een en ander voor het ontbijt op zaterdag, de bewuste cake uit de vriezer voor bij de koffie, t komt goed. 

Misschien dat ik morgen toch nog even naar Lidl ga, ze hadden daar nog wat aandiedingen...😀


Voor de rest gaat alles weer zijn gangetje. Kerstspullen opgeruimd, werkblokje achter de rug, het leven van alledag kan weer beginnen.


liefs grandma.


ps, de preischotel eten we zaterdag in plaats van morgen.




3 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat het gewone leven weer is begonnen! En wat doen julli gezellige dingen met de kleinkinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad leuk om dit met de kleinkinderen te doen. Ik ben niet aan het bezuinigen of budgetteren, maar vind het wel interessant om te lezen hoe jullie het doen. Probeer trouwens wel op de kleintjes te letten en smijt niet met geld hoor!

    BeantwoordenVerwijderen