Het brood is bijna op, er ligt alleen nog wat tosti-brood en een aantal afbakbroodjes in de vriezer. Tosti-brood is niets anders dan ietwat droog brood uit een to-good-to-go pakket :)
Ik keek mijn meel voorraad eens na en zag dat ik warempel nog drie, aangebroken! verpakkingen rogge broodmeel had ! Hoe ik dat nu heb gehad ?? Er was ook nog een half pak volkoren speltmeel. Vanmorgen bakte ik dus een roggebrood, zo makkelijk. Je doet 500 gram rogge broodmeel en 350 gram kokend water in een kom, goed mixen. Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak het brood in 90 minuten op 130 graden gaar. Ik deed wat gewelde krenten door het beslag.
lekker met boter en zelfgemaakte blauwe bessen jam. |
Voordat het roggebrood in de oven stond zette ik de broodbakmachine aan met alle ingrediënten voor een volkoren speltbrood. Als de machine het deeg voor de tweede keer heeft gekneed, dus na de eerste rijs, haal ik het eruit, verdeel het over twee twee bakblikken ( op die manier heb ik twee kleine broden, één voor de heb en één voor de prep ). Ik liet de twee broodjes rijzen voor de kachel. Toen het roggebrood klaar was bakte ik de broodjes af.
Afgelopen donderdag aten we rijst met een pittige satésaus. Ik maakte deze met Peas Maker stukjes, het was heerlijk!!
Ik had helaas geen oesterzwammen zelfs geen champignons en ipv appelazijn gebruikte rodewijn azijn. Evengoed smaakte het heerlijk. Het recept is voor zes personen, we aten er lekker veel van toch was er voldoende over om nog twee porties in te vriezen, daar gaan we volgende week nog eens lekker van genieten. Deze keer aten we het met rijst en perziken.
beetje chili-saus erover, echt zo goed! |
Wat zal het lekker geroken hebben met al die broden
BeantwoordenVerwijderenNou, dat is zeker een stevig werkschema! Sterkte en goed dat je dan voor de rest lekker rustig aan doet.
BeantwoordenVerwijderen